Україна повинна посилити контроль за якістю продукції - Фірташ

Субота, 27 квітня 2013, 12:20

Україна повинна підвищити вимоги до якості імпортованої і виробленої в країні продукції.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ у Кіровограді під час зустрічі з керівниками та власниками понад 100 підприємств регіону, передає "УНІАН".

"Україна повинна посилити контроль за якістю продукції, в першу чергу, продовольства. Ми повинні розуміти, які продукти надходять у продаж, як вони впливають на здоров'я людей. Це стосується й імпорту, і продукції, яка виробляється в Україні", - сказав Фірташ.

Глава ФРУ зазначив, що система контролю за якістю ввезеної продукції фактично не діє. Україна визнає сертифікати якості, що видаються в інших країнах, і не проводить перевірку товарів що завозяться.

Для розробки вимог до якості продукції при Федерації роботодавців створено Комітет технічного регулювання, до складу якого входять представники галузевих організацій роботодавців та представники уряду.

"Завдання комітету - створити систему технічного регулювання якості та безпеки продукції, яка ввозиться і продається в Україні. Ця система дозволить не тільки захиститися від неякісного імпорту, а й підняти планку за якістю для внутрішніх виробників", - пояснив Фірташ.

За його словами, якщо українські виробники підвищать якість виробленої продукції, то стануть більш конкурентоспроможними і зможуть підсилити позиції на внутрішньому і зовнішньому ринках.

"Щоб посилитися на зовнішніх ринках, українські виробники повинні підняти якість", - підкреслив Фірташ.