Sony вперше за 5 років закінчила рік з прибутком

Субота, 27 квітня 2013, 10:52

За підсумками фіскального року, що закінчився 31 березня, японська компанія Sony отримала чистий прибуток у розмірі 40 млрд ієн.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії, з посиланням Bloomberg передає "Лента.ру".

Sony стала прибутковою вперше за п'ять років. Роком раніше збиток найбільшого виробника телевізорів у Японії становив більше 450 млрд ієн.

Результат Sony не став несподіваним для інвесторів. За прогнозами аналітиків, опитаних Bloomberg, чистий прибуток повинен була сягнути 43,3 млрд ієн.

Прибуток Sony, яка продовжує втрачати гроші на виробництві телевізорів і мобільних телефонів, пов'язаний з розпродажем частини активів (у першу чергу, нерухомості в США і Японії), а також з падінням курсу ієни, що дозволяє отримати більше коштів від експорту.

Тим не менш, загальна виручка компанії збільшилася лише на 4,7% до 6,8 трильйона ієн.

Sony, так само як і інші виробники техніки в Японії, в останні роки опинилася в складному становищі через зростання курсу ієни, скорочення експорту і зміни світового споживання.

Так, японські виробники стільникових телефонів практично програли конкуренцію Apple і Samsung, через що змушені були в терміновому порядку розробляти програми реорганізації.

Депозитарні розписки на акції Sony в США за останні п'ять років впали більш ніж на 60%.

При цьому з початку року цінні папери зросли на 56%.