Янукович каже, що активізація економіки компенсує втрати

Вівторок, 2 квітня 2013, 20:05

Реалізація програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки дозволить компенсувати економічні втрати, що накопичилися за поточний рік.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні Комітету економічних реформ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Активізація економіки, яку ми плануємо, безумовно, компенсує нам ті втрати, які ми маємо вже в цьому році, з початку року", - сказав Янукович.

Говорячи про економічнe ситуаці., президент, зокрема, зазначив, що другий рік поспіль Україна збільшує внутрішній товарообіг за рахунок збільшення платоспроможності населення.

Крім того, за його словами, збільшується обсяг депозитів від населення, спостерігається позитивне сальдо в зовнішній торгівлі.

"І це також дає надію, що наші золотовалютні резерви нам вдасться, як мінімум, зберегти. А краще, безумовно, щоб ми їх покращили", - наголосив Янукович.

У зв'язку з цим, за словами президента, залишається актуальним питання збереження темпів зростання економіки.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви НБУ в грудні 2012 року зменшилися на 830,7 млн доларів і на 31 грудня 2012 року становили 24,55 млрд доларів.

Загалом за 2012 рік міжнародні резерви НБУ зменшилися на 7,25 млрд доларів (22,8%), з 31,79 млрд доларів до 24,55 млрд доларів.