Україна хоче постачати на НПЗ нафту з Казахстану - Арбузов

Вівторок, 2 квітня 2013, 14:01

Україна зацікавлена у поставках казахстанської нафти на вітчизняні НПЗ, а також має технічні можливості для транзиту казахстанської нафти через свою територію європейським споживачам.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, передає "Укрінформ".

"Україна зацікавлена у поставках казахстанської нафти на НПЗ України, а також має технічні можливості власної газотранспортної системи для транзиту нафти в Європу, в тому числі через нафтопроводи "Одеса - Броди" і "Дружба", - сказав Арбузов.

Окрім того, він підкреслив, що Україна зацікавлена в участі та розробці родовищ на території Казахстану і спільному проведенні геолого-географічних досліджень.

Нагадаємо, нещодавно на Одеському нафтопереробному заводі почалися повномасштабні роботи для відновлення виробництва продукції.

5 березня 2013 року група "СЄПЕК" Сергія Курченка і НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗ.

Як відомо, завод був зупинений в жовтні 2010 року у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів України, а також із зміною схеми поставок нафти.