Moody's знизило рейтинг Bank of Cyprus відразу на два ступені

Понеділок, 15 квітня 2013, 10:43

Антство Moody's знизило рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань Bank of Cyprus, найбільшого банку Кіпру, на два ступені - з Caa3 до дефолтного рівня С.

Про це йдеться в релізі агентства, передає "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, рейтинг за депозитами цієї кредитної організації погіршений з Саа3 на один щабель до Ca ("дефолт з мінімальними перспективами відновлення"), прогноз за рейтингом - негативний.

Рейтингове рішення відображає очікування агентства щодо великих збитків вкладників по незастрахованим депозитах в Bank of Cyprus в найближчі місяці.

Одночасно Moody's підтвердило депозитний рейтинг іншої кредитної організації Кіпру - Hellenic Bank Public Company на рівні Саа3 з "негативним" прогнозом.

Нагадаємо, влада Кіпру на початку квітня оголосили про реструктуризацію банківської системи. Згідно з планом реструктуризації, Bank of Cyprus буде об'єднаний з Laiki Bank, після чого з рахунків в Bank of Cyprus, перевищують 100 тисяч євро, буде списано 37,5%. Ці гроші будуть конвертовані в акції Bank of Cyprus. Ще 22,5% будуть зарезервовані на той випадок, якщо банку знадобляться додаткові кошти.

Крім того, 40% будуть заморожені (хоча на них і будуть нараховуватися відсотки), так що вкладники зможуть скористатися тільки 10 відсотками коштів зі своїх рахунків. При цьому депозити до 100 тисяч євро, які за законами Євросоюзу застраховані, не постраждають.