У МВС розповіли про нелегальний гральний бізнес

Четвер, 7 березня 2013, 18:04

Протягом 4-х останніх тижнів у всіх областях працівники міліції провели заходи, спрямовані на протидію кримінальним правопорушенням у сфері грального бізнесу.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

За словами заступника начальника департаменту держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС Олександра Сидорова, за цей час правоохоронцями припинено діяльність 597 гральних закладів, з яких вилучено близько 6 тис одиниць грального обладнання (гральні автомати, комп'ютери, покерні столи та рулетки), на суму понад 51 млн гривень, відкрито 772 кримінальних провадження.

Сидоров зазначив, що найгучніше правопорушення викрито на Дніпропетровщині.

"Тут група осіб організувала мережу гральних салонів, що здійснювали діяльність з надання послуг у сфері грального бізнесу у вигляді букмекерських контор. У ході обшуків у порушників вилучено обладнання на суму понад 2,7 млн гривень. Аналогічну групу, яка створила мережу з семи гральних салонів викрито також і на Херсонщині", - сказано у повідомленні.

У відомстві повідомили, що стаття Кримінального кодексу 203-2 (заняття гральним бізнесом) передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.