Перед замахом Рабиновичу погрожував "регіонал" Деркач

Середа, 6 березня 2013, 15:24

Вадим Рабинович не виключає, що в нього кинули вибухівку через незгоду поступитися телеканалом Jewish News One (JN1) представникам чинної влади.

Про це український бізнесмен, співголова Європейського єврейського парламенту (EJP) і президент Всеукраїнського єврейського конгресу заявив на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Рабинович зазначив, що деякий час тому до нього прийшов народний депутат України (фракція Партії регіонів) Андрій Деркач, який зажадав від Рабиновича віддати канал JN1, інакше у бізнесмена будуть "великі-великі проблеми".

Рабинович нагадав, що написав листа Генеральному прокурору Віктору Пшонці, де повідомив про цю розмову.

Бізнесмен також допускає, що спробу замаху на нього могли організувати націоналістичні сили.

"І хочу підкреслити, що ми будемо продовжувати з єврейської тематики ту ж роботу. Що стосується, наприклад, партії "Свобода", то, поки вони не переглянуть свої погляди, я буду з ними боротися і тут, і в Європі", - сказав Рабинович.

При цьому бізнесмен упевнений, що його хотіли не вбити, а тільки залякати.

Як відомо, 4 березня 2013 року близько 16:00 неподалік від станції метро "Кловська" (вулиця Мечникова) було скоєно замах на життя Рабиновича. Ніхто не постраждав.

5 березня столична міліція повідомила, що відкрила карне провадження за статтею "Хуліганство" у зв'язку зі спробою підірвати автомобіль Рабиновича.

Сам Рабинович обіцяє 1 мільйон гривень за допомогу в затриманні підривника.