Глава Міндоходів визначився зі свитою

П'ятниця, 22 березня 2013, 13:12

На засіданні Кабміну 20 березня була затверджена нова структура міністерства, а міністр подав подання на своїх заступників.

Про це пише Forbes.ua з посиланням на джерела, близькі до керівництва Міністрества доходів та зборів.

Як пише видання, процедура призначення заступників міністра проходить наступним чином: Клименко спочатку подає їх кандидатури прем'єр-міністру, той їх затверджує і відправляє на узгодження президенту.

За словами двох джерел, близьких до керівництва Міндоходів, у Клименка буде три заступники: перший буде курирувати митницю, другий займеться адмініструванням податків, ще один буде управляти апаратом.

Першим заступником Клименко, швидше за все, стане нинішній заступник голови митної служби Степан Дериволков. Його призначення на цю посаду обговорюється вже близько місяця. У Міндоходів він візьме на себе усі питання, пов'язані з митницею.

Дериволкова називають людиною екс-голови митної служби Ігоря Калєтніка, пише видання.

Замміністром, який займеться адмініструванням податків, за словами джерел Forbes, має стати Андрій Ігнатов. Раніше він вже працював з Клименко: в Податковій службі він був його заступником і відповідав за департаменти оподаткування юридичних та фізичних осіб, погашення податкового боргу, боротьби з відмиванням доходів.

Хто займе посаду зама-керівника апарату - поки невідомо. Джерела у відомстві тільки уточнюють, що в його обов'язки входитиме підбір персоналу і подальша реорганізація міністерства, а це вже немало.

У центральному апараті нового міністерства, згідно з постановою Кабміну про реорганізацію, будуть працювати, 244 тис чоловік.

Джерела Forbes в міністерстві стверджують, що податкова міліція поки буде трансформована в окремий великий департамент.

Чисельність співробітників в її центральному апараті планують скоротити в 2 рази - до 144 чоловік. Поки начальником податкової міліції залишається Андрій Головач.