Янукович каже, що влада в регіонах повинна шукати гроші самостійно

Четвер, 21 березня 2013, 17:36

Регіонам треба навчитися самостійно заробляти гроші - на оренді землі, природних ресурсах і об'єктах комунальної власності.

Про це заявив президент Віктор Янукович на засіданні ради регіонів, передає "ЛігаБізнесІнформ".

За словами глави держави, стратегічним завданням для керівників місцевого самоврядування є наповнення бюджетів з використанням існуючих матеріальних, фінансових, інвестиційних та людських ресурсів.

"Потрібно самостійно навчитися владі заробляти гроші на місцях, тому що той результат вартий уваги, що досягнутий у регіонах", - зазначив Янукович.

Він додав, що традиційно самими великими за обсягом є доходи місцевих бюджетів від податків фізичних осіб та плати за оренду землі.

"У регіонах слабо налагоджена робота пошуку інвесторів. Майже не рекламуються потенційні інвестиційні та туристичні можливості території", - зазначив президент.

Як повідомлялося, нещодавно заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчинсон заявив, що відсутність впевненості в захисті своїх капіталовкладень і нестабільність українського ринку найчастіше відлякують інвесторів від приходу в Україну.

Незважаючи на те, що Україна поліпшила в рейтингу Doing Business-2013 свою позицію на 15 пунктів, укладач рейтингу - IFC - також розділяє побоювання ЄБРР.