Уряд хоче "закопати" в дороги більше 7 мільярдів

Середа, 20 березня 2013, 10:58

Уряд збирається витратити у 2013 році 7,2 млрд гривень на ремонт та будівництво доріг.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров на засідання уряду.

"7,2 млрд гривень будуть спрямовані на ряд важливих об'єктів дорожньої інфраструктури по всій країні, серед яких можна виділити будівництво магістралі через Дніпро в Запоріжжі, реконструкцію дороги "Київ - Ковель - Ягодин", реконструкцію дороги "Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, "Укравтодор" у 2012 році здійснив касові витрати на загальну суму 10,139 млрд гривень, з яких на дорожні роботи витрачено 6,95 млрд гривень.

В "Укравтодорі" заявили, що на 10 березня 2013 року ліквідовано ямковість на 98% основних доріг загального користування держзначення, а залишилося відремонтувати 61 кілометр основних автошляхів.

Нагадаємо, нещодавно в Києві близько сотні водіїв принесли під офіс "Укравтодору" частини своїх автомобілів, розбитих на столичних дорогах.

Генпрокуратурою на адресу керівництва "Укравтодору" внесено подання про усунення порушень законодавства. Документами прокурорського реагування відшкодовано коштів у сумі майже 9,8 млн гривень, до суду пред’явлено 17 позовів на загальну суму близько 75 мільйонів гривень.