Азаров вважає, що краще проводити модернізацію українських НПЗ

Вівторок, 19 березня 2013, 14:44

Азаров вважає, що замість введення мит на імпорт нафтопродуктів, краще проводити модернізацію українських НПЗ.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції.

"Ми поставили завдання в програмі активізації економіка обов'язкового запуску нафтопереробних підприємств. Всі вони приватизовані, всі вони в приватних руках знаходяться, тому їх робота або не робота - це перш за все бізнес інтерес господаря цього заводу", - сказав він.

За його словами, створилися такі умови, при яких завезення світлих нафтопродуктів в Україну вигідніше, ніж переробка нафти підприємствами.

"Тут можна нашим господарям зробити закид, так як вони не займалися модернізацією, тобто придбали заводи ще радянського рівня, випускають ці заводи стандарт досить низького палива. Ось і виходить, що переробка на наших підприємствах - неефективна", - зазначив прем'єр.

На його думку, потрібно вкладати гроші в модернізацію підприємств і виробляти рентабельний бензин.

Як повідомлялося, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, Одеський нафтопереробний завод планує відновити роботу 29 березня 2013 року.

Як відомо, 5 березня 2013 року група СЄПЕК і НК "Лукойл" підписали угоду про купівлю-продаж ПАТ Лукойл - Одеський НПЗ.

У результаті угоди, СЄПЕК придбає 99,6% акцій НПЗ. Очікується, що операція буде закрита до 1 червня 2013 року, після виконання сторонами низки попередніх умов.

Холдинг СЄПЕК ("Східно-європейська паливно-енергетична компанія") був створений на зміну групі "Газ Україна 2009" та об'єднав всі енергетичні активи її основного акціонера Сергія Курченко.