У США хочуть підвищити візові збори для іммігрантів

Неділя, 17 березня 2013, 15:01

Американські сенатори розглядають можливість підвищення візових зборів для компаній, які наймають висококваліфікованих іммігрантів, щоб покрити бюджетні витрати в рамках нового законопроекту в сфері імміграції.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на Wall Street Journal.

Законопроект, який сенатори будуть розглядати в квітні, передбачає, зокрема, посилення заходів безпеки на кордонах США, а також розвиток системи контролю та спостереження за іммігрантами.

Точно невідомо, у скільки новий закон може обійтися американському бюджету, однак аналогічний законопроект 2007 року передбачає витрати в 18 млрд доларів протягом 10 років.

Як відзначає видання, розглядаються два шляхи компенсації бюджетних витрат. Перший передбачає підвищення візових зборів для американських компаній, які наймають висококваліфікованих іноземців.

Зокрема, мова йде про візу типу H-1B, вартість якої сьогодні становить від 1500 до 5500 доларів.

При цьому кількість таких віз може бути збільшено. Другий варіант - підвищення штрафів для нелегальних іммігрантів, бажаючих отримати громадянство США.

Імміграційна реформа була одним з ключових питань виборчої кампанії Барака Обами на виборах 2012 року. Завдання реформи - змусити нелегалів вийти з тіні і стати добропорядними мешканцями країни. Однак перед одержання громадянства вони повинні підтвердити знання англійської мови і заплатити податки і збори.

Реформа також передбачає боротьбу з підробленням паспортів і віз, депортацію злочинців і вдосконалення роботи американської судової системи в міграційних питаннях.