У Азарова не поспішають з Митним союзом, щоб не розколоти Україну

П'ятниця, 15 березня 2013, 15:56

Через 4 місяці Кабмін матиме рекомендації з поглиблення співпраці з Митним союзом.

Про це розповів урядовий уповноважений України з питань співпраці з Росією, державами-учасниками СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян, передає УНІАН.

"За дорученням президента і прем'єра створена міжвідомча експертна робоча група з вироблення рекомендацій та механізмів з поглиблення співпраці з Митним союзом та ЄЕП, яку я очолюю. Така робота вже проводиться протягом місяця", - сказав він.

За його словами, ця робоча група повинна розробити різні сценарії співпраці в галузевих сферах, співпраці по лінії Кабміну і Євразійської економічної комісії у сфері торгівлі та технічного співробітництва.

Мунтіян зазначив, що в цю групу входять науковці, податківці, митники та представники інших відомств, які спільно повинні розробити реальні, не заполітизовані оцінки та доповісти їх уряду.

"Ця робота буде завершена через чотири місяці", - зазначив він і запевнив, що ще зарано говорити про асоційоване членство України в Митному союзі і тим більше про вступ.

"Я думаю, ми на це не підемо, в тому числі через політичну ситуацію, щоб країну не розколоти. Поки потрібно все підрахувати", - зазначив він.

Мунтіян вважає, що Україні було б корисно спробувати отримати статус спостерігача при Євразійській економічній комісії Митного союзу і ЄЕП.

На його думку, в такій ситуації представники України бачили б як розробляються і приймаються різноманітні документи в ЄЕП, що в цілому дозволило б тримати "руку на пульсі".

"Якби там були наші представники, то від цього ми б тільки виграли", - зауважив він.

Українська правда