Fitch присвоїв рейтинг облігаціям "Газпрому"

Вівторок, 12 березня 2013, 13:54

Агентство Fitch Ratings присвоїло очікуваний пріоритетний незабезпечений рейтинг "BBB (EXP)" емісії облігацій Gaz Capital SA, дочірньої компанії "Газпрому", що представляють собою участь у кредиті.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Згідно з повідомленням, це будуть випуски тридцятих і 31-ої серій в рамках програми емісії облігацій Gaz Capital SA Вони мають об'єм 40 млрд доларів і рейтинг "BBB". "Газпром" збільшив обсяг програми з 30 млрд доларів.

Фінальний рейтинг буде привласнений облігаціям після отримання остаточної документації, яка повинна відповідати наданій раніше інформації, а також після отримання відомостей про обсяг і терміни погашення облігацій.

Облігації випускаються з обмеженим регресом винятково для фінансування кредиту від Gaz Capital SA для ВАТ "Газпром". Очікується, що надходження від кредиту будуть використані "Газпромом" на загальнокорпоративні цілі.

Виплати по облігаціях будуть пов'язані тільки з кредитоспроможністю і фінансовим становищем "Газпрому". Gaz Capital S.A. - спеціальна юридична особа "Газпрому", яка не є безпосередньо або опосередковано дочірньою структурою цієї компанії, пояснюють аналітики Fitch.