На проведення Євробаскету-2015 у цьому році виділять 200 мільйонів - Колобов

П'ятниця, 8 лютого 2013, 16:56

Фінансування заходів із підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу планується розпочати вже у другій половині лютого.

Про це заявив міністр фінансів Юрій Колобов, передає прес-служба адміністрації президента.

"Ці кошти передбачені за окремою бюджетною програмою, порядок вже затверджено Міністерством фінансів", - сказав він, зазначивши, що в 2013 році для реалізації заходів заплановано близько 200 мільйонів гривень.

"Наше завдання - привести об’єкти Євробаскет у відповідність з вимогами ФІБА Європи та забезпечити організаційні заходи з підготовки і проведення чемпіонату", - додав Колобов.

Водночас міністр фінансів наголосив на необхідності прискорення роботи з розробки точного переліку місць, спортивних арен та інших об’єктів фізкультурно-спортивної інфраструктури, які необхідно побудувати та реконструювати для проведення чемпіонату, повідомляє прес-служба.

Разом з тим, підкреслив він, підготовка до чемпіонату має виконуватися не лише за рахунок коштів державного бюджету, а й із залученням ресурсів регіонів та інвесторів.

На переконання міністра фінансів, це дасть змогу не лише заощадити державні кошти на будівництві багатофункціональних споруд та об’єктів Євробаскету-2015, а й у майбутньому не витрачати кошти на їх утримання.

Як повідомлялося, держфінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році становитиме 7,057 млрд гривень.