Apple вперше обігнала Samsung за поставками мобільних телефонів

Понеділок, 4 лютого 2013, 20:18

Компанію Apple за підсумками IV кварталу 2012 року визнали найбільшим постачальником мобільників в США.

Про це йдеться в блозі аналітичної компанії Strategy Analytics, передають "Вести.ru".

Згідно з повідомленням, виробник iPhone вперше у своїй історії випередив Samsung, відвантаживши на американський ринок майже на мільйон більше пристроїв.

Аналітики підрахували, що з жовтня по грудень минулого року Apple продала рекордні 17,7 млн "айфонів", що забезпечило їй 34% частку.

"Рік тому, для порівняння, каліфорнійська компанія поставила 12,8 млн iPhone, захопивши чверть ринку. Успіх Apple пояснюють розвиненою екосистемою додатків, щедрими субсидіями від операторів і широким маркетингом самої нової моделі смартфона - iPhone 5", - йдеться у блозі.

Samsung, яка в США була постачальником мобільних телефонів номер один з 2008 року, відвантажила в IV кварталі 16,8 млн "слухавок", або на 0,9 млн менше, ніж Apple.

На думку аналітиків компанії, корейці мають шанс відвоювати титул вже на початку 2013-го, якщо на виставці Mobile World Congress (MWC) в лютому представлять Galaxy S IV.

За результатами всього 2012 виробник Android-смартфонів залишився лідером, поставивши 53 млн пристроїв. Apple за цілий рік продала набагато менше - 43,7 млн, відзначили в Strategy Analytics.

Третє місце у IV кварталі зайняла LG (4,7 млн ​​мобільників, 9% ринку).