Шведи отримали контроль над універмагом "Україна"

Вівторок, 26 лютого 2013, 15:13

Основний власник універмагу "Україна", шведська компанія Quinn Holdings Sweden AB 25 лютого 2013 року встановила контроль над універмагом.

Виконуючий обов'язки директора універмагу "Україна" Ростислав Левінзон зайняв своє робоче місце, передає "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення компанії.

Оглянувши робочі приміщення, представники власника виявили відсутність офіційних документів, у тому числі протоколів зборів акціонерів, оригіналів рішень наглядової ради, а також встановили факт знищення печатки.

Для фіксації порушень на місце були викликані співробітники правоохоронних органів, які будуть розслідувати зникнення речей і документів, заявили в Quinn Holdings Sweden.

Нагадаємо, призначений ще в листопаді 2011 року ірландським банком Irish Bank Resolution Corporation (IBRC) в. о. директора київського універмагу "Україна" Ростислав Левінзон 4 лютого мав приступити до виконання своїх обов'язків.

Але приступити до виконання обов'язків йому так і не вдалося.

"Я спробував зайти в офіс. Але двері були зачинені і на ній висіла табличка, на якій було написано, що офіс не працює з технічних причин", - розповів він. Левінзон подав заяву в міліцію.

Як відомо, IBRC намагається отримати контроль над "Україною" з 2011 року.

Банк був основним кредитором мажоритарія універмагу (близько 93%), глави ірландської Quinn Group Шона Куїнна, і після його банкрутства почав боротьбу за заставні активи в декількох країнах, включаючи Україну, Швецію і Кіпр.