Ernst & Young займеться реформуванням "Нафтогазу"

Понеділок, 25 лютого 2013, 17:23

НАК "Нафтогаз України" підписала договір з ТОВ "Ернст енд Янг" на розробку програми реформування держхолдингу.

Угоду вартістю 9,995 млн гривень (з ПДВ) підписано сторонами 15 лютого 2013 року, передає "Інтерфакс-Україна" із посиланням на повідомленням НАК.

У торгах також взяли участь ТОВ "Бейн енд Компанії Юкрейн" (Київ) з ​​ціною пропозиції 15,246 млн гривень, Houlihan Lokey (Europe) Limited (Лондон) з пропозицією 23,779 млн гривень і "Дафф енд Фелпс ЕлЕлсі" (Нью-Йорк), яке готове було розробити програму реформування "Нафтогазу" за 14,4 млн гривень.

На виконання робіт відводиться 150 календарних днів з моменту підписання угоди.

За результатами виконання роботи, Ernst & Young повинна розробити рекомендації щодо оптимізації активів і структури "Нафтогазу", розробити план фінансової реструктуризації НАК та її дочірніх компаній, визначити стратегічні пріоритети і підготувати бізнес-плани на п'ять років по кожному з бізнес-сегментів, що цікавлять держхолдинг.

Крім того, Ernst&Young підготує проекти нормативних актів, необхідних для виконання зобов'язань України перед Енергетичним співтовариством.

Як повідомлялося, госпсуд Криму 17 січня 2013 року порушив справу про банкрутство "Чорноморнафтогазу" ("дочка" "Нафтогазу").