"Інтер" отримає в банку Фірташа кредит на 735 мільйонів

Субота, 16 лютого 2013, 12:13

Загальні збори акціонерів ПрАТ "Телеканал "Інтер" 14 лютого прийняли рішення про одержання кредиту в ПАТ "Комерційний банк "Надра" на суму 735,24 млн гривень.

Відповідна інформація оприлюднена акціонерним товариством 15 лютого в інформаційній базі Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, передає "Телекритика".

Договір кредиту підписано 30 січня, вид кредиту - надання відновлювальної кредитної лінії з траншевим режимом кредитування.

Кредит укладено строком на два роки під 11% річних. В забезпечення кредиту надано в заставу майнові права за договором банківського вкладу.

30 січня було відкрито кредитну лінію й отримано перший транш на суму 172 млн 413 тис 405 грн (23,45% до загального розміру кредиту).

Співвідношення суми кредиту до вартості активів на початок звітного року - 112,5%, вартість чистих активів емітента, розрахованих на початок року - 213 млн 287 тис гривень.

"Кредитна лінія надається для поповнення обігових коштів та інших платежів, пов'язаних з веденням операційної діяльності підприємства", - йдеться в повідомленні.

Мажоритарним акціонером банку "Надра", як і телеканалу "Інтер" є Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, нещодавно олігарх Дмитро Фірташ відзначився активністю на медіа ринку, придбавши 1 лютого у Валерія Хорошковського 100% акцій компанії Inter Media Group Limited за 2,5 млрд доларів.

Inter Media Group володіє контрольним пакетом акцій одного з найрейтинговіших телеканалів країни - "Інтера", їй належить ще 8 телеканалів, включаючи К1, К2, і "Мегаспорт".