Підприємці просять Азарова не допустити прийняття закону про внутрішню торгівлю

Середа, 13 лютого 2013, 18:47

Представники українських асоціацій та об'єднань підприємців України виступають проти ухвалення законопроекту "Про внутрішню торгівлю".

Про це повідомили члени ініціативної групи підприємців, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зазначений законопроект, на наше глибоке переконання, не потрібно приймати взагалі, тому що внутрішня торгівля врегульована законами: це і Господарський кодекс, і Податковий кодекс. Потреби в додатковому регулюванні, відповідно до зарегульованості сфери підприємництва, ми не бачимо", - заявив голова Союзу захисту підприємців Сергій Доротич.

Як наголошується в оприлюдненому зверненні підприємців до глави уряду, документ передбачає створення нових контролюючих органів, вводить додаткові форми звітності та штрафи, а також вимоги до кваліфікації представників сфери торгівлі та ресторанного господарства, до торговельних площ для продажу деяких видів товарів.

На думку громадських організацій, норма законопроекту по окремому приміщенні для торгівлі пивом, міцними спиртними напоями та тютюновими виробами "є абсурдною": це призведе до закриття дрібних магазинів і малих архітектурних форм.

Крім того, у зверненні до глави Кабміну підприємці критикують норму про надання місцевим органам влади повноважень щодо встановлення режиму роботи точок продажів.

Підписати звернення до прем'єр-міністра виявили готовність Спілка підприємців, середніх, малих і приватизованих підприємств України, Комісія з питань торгівлі регіональної ради підприємців в Києві, Український союз промисловців і підприємців, Спілка захисту підприємців, інші громадські організації та бізнес асоціації.

Як повідомлялося, урядовий законопроект "Про внутрішню торгівлю" зареєстрований у парламенті 10 листопада 2011 року.