Порошенко продав частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next

П'ятниця, 1 лютого 2013, 12:13

Нардеп Петро Порошенко в рамках опціону продав свою частку в радіостанціях "Ретро ФМ" і Next "Українському Медіа Холдингу".

Про це пише "Комерсант-Україна", з посиланням на повідомлення компанії.

Як зазначає видання, "Український Медіа Холдинг" викупив у Порошенка 50% акцій радіостанцій "Ретро ФМ" і Next за опціонних угод.

"Продаж був обговорений заздалегідь, сторони залишилися задоволені умовами", - зазначив перший віце-президент УМХ Григорій Шверк. Тепер група - єдиний власник станцій. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 30 січня внесла зміни до ліцензій компаній.

Для пана Порошенка станції були непрофільними активами, від яких він вигідно позбувся, впевнені учасники ринку.

"У 2005 році ринок радіо було дуже перспективним, доходи від реклами зростали, і в нього було цікаво інвестувати. Але після кризи цей ринок так і не зміг відновитися - падіння триває досі", - каже екс-директор станції Nostalgie Євген Чернявський.

При продажу перших 50% акцій "Ретро ФМ" в 2007 році учасники ринку оцінювали цю частку в 10 млн доларів. Причиною продажу називалися низькі показники - при національному покритті компанія не входила навіть до двадцятки найбільших, пише видання.

Як повідомляється, в минулому році, згідно з даними GfK Ukraine, "Ретро ФМ" займало третю сходинку серед усіх українських станцій і першу - серед київських.

Шверк стверджує, що станція приносить прибуток, але уточнити її фінансові показники відмовився.

"Враховуючи стагнацію ринку в останні роки, вартість компаній швидше за все не змінилася з 2007 року. За частки в двох компаніях пан Порошенко, ймовірно, отримав близько 18 млн доларів", - відзначає керівник однієї з найбільших радіостанцій на правах анонімності.

Тим не менше пан Порошенко залишиться партнером УМХ по ще двом проектам - журналу "Кореспондент" і станції "Наше радіо", в яких йому належать по 50%.

Партнерами УМХ також вважаються Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яких називають співвласниками журналу "Фокус" і газети "Комсомольська правда", а також Ігор Суркіс (радіо "Динамо").