Центробанк Італії заблокував всі електронні платежі у Ватикані

Четвер, 3 січня 2013, 20:45

Центральний банк Італії заблокував всі електронні платежі у Ватикані, включаючи платежі за допомогою дебетних і кредитних карток.

Про це повідомила дирекція економічних служб міста, передають "Ведомости".

Як повідомляється, тепер, наприклад, неможливо замовити і оплатити через інтернет вхідні квитки у всесвітньо відомі ватиканські музеї, які щорічно відвідує близько 5 млн туристів.

Офіційні джерела Італійського банку роз'яснили, що Ватикан, як суверенна держава, може мати будь-які електронні платіжні системи, однак їх функціонування не може поки забезпечуватися італійськими кредитними установами.

В даний час банком-провайдером електронних платежів на території Ватикану виступає Deutsche Bank Italia, який повністю підпадає під юрисдикцію Італії у фінансовій сфері.

Однак даний банк став надавати електронні послуги Ватикану, що не входить до Євросоюзу, без оформлення належного офіційного дозволу цетробанка.

Таким чином, були порушені діючі в Італії і ЄС норми щодо протидії відмиванню грошей.

Зараз розплачуватися на території Ватикану можна тільки готівкою, а також банківськими чеками та картками ватиканського банку "Інститут релігійних справ", послуги якого доступні лише для невеликого числа підданих Папи римського.

Італійський банк не повідомив, на який час припинені всі електронні платежі у Ватикані.