Попередній Кабмін не забезпечив зростання економіки - Янукович

Четвер, 3 січня 2013, 16:12

Президент Віктор Янукович констатує, що неповна віддача в роботі попереднього уряду стала причиною того, що результати 2012 виявилися значно гіршими, ніж прогнозувалися.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Варто визнати, що попередній склад Кабміну не повністю виконав поставлені завдання з виконання реформ і забезпеченню зростання економіки. Це призвело до того, що результати 2012-го року виявилися значно гіршими, ніж прогнозувалися", - заявив глава держави.

Відповідаючи на запитання про те, за якими критеріями проходив відбір на посади міністрів і чому президент вирішив залишити на посаді глави уряду Миколи Азарова, Янукович зазначив: "Я знаю Азарова як досвідченого і відповідального управлінця. Саме на його плечі ліг порятунок України від дефолту, який нам прогнозували багато іноземніих експертів в 2010 році".

За його словами, перед новим урядом поставлено завдання спільно з вченими та підприємцями в найкоротші терміни підготувати заходи щодо структурної перебудови економіки з метою розширення внутрішнього ринку.

"Серед ключових інструментів досягнення цієї мети я бачу запровадження активної політики імпортозаміщення, перехід до системної політики соціальної справедливості і продовження політики дерегуляції", - зазначив Янукович, додавши, що, виходячи з поставлених завдань, і відбиралися, претенденти на посади керівників відомств.