Ахметов чекає на нову хвилю "енергетичної" приватизації

Вівторок, 29 січня 2013, 18:13

Енергохолдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахметова як і раніше готовий брати участь у приватизації генеруючих та енергопостачальних компаній.

Про це заявив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в кулуарах заходів, організованих фондом Віктора Пінчука в рамках Давоського форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас не проходить інтерес до української генерації. У нас ще є можливість за антимонопольним обмеженням збільшити частку своєї генерації", - сказав він.

За словами гендиректора, компанія очікує визначеності щодо умов приватизації від держави.

Реклама:

"І по обленерго поки та ж історія: багато розмов, але немає конкретики. З'являється конкретика, ми відразу говоримо про свій інтерес", - зазначив Тимченко.

Говорячи про плани холдингу в нафтогазовій сфері, гендиректор повідомив, що в найближчий квартал ДТЕК планує заявити "про конкретику" у відношенні своїх нафтогазових активів і участі в Vanco Prykerchenska.

Енергохолдинг ДТЕК працює в секторі видобутку вугілля, генерації тепло- і електроенергії в Україні і підконтрольний СКМ Ріната Ахметова.

Як повідомлялося, 25 листопада 2011 року Ахметов одноосібно переміг у конкурсі з продажу за 45,103% акцій енергогенеруючої компанії "Західенерго".

9 грудня 2011 року ДТЕК Ахметова перемогла у конкурсі з продажу 25% столичного монополіста "Київенерго" за 450,5 млн гривень. За ці акції також змагалась "Полтаваобленерго" Коломойського та Григоришина.

11 січня 2012 року держава продала частки в "Донецькобленерго" (постачання та генерація) і в енергогенеруючій "Дніпроенерго".

40,061% "Донецькобленерго" були продані Ахметову за 467,6 млн гривень - майже за стартову ціну. Єдиний "супротивник" - структура Костянтина Григоришина.

Пізніше Ахметов купив найбільше українське обленерго - "Дніпрообленерго" за 660 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!