Три автогіганти об'єднуються для випуску "зелених" авто

Понеділок, 28 січня 2013, 16:44

Три світових автовиробника вирішили об'єднати зусилля для розробки автомобілів, що працюють від паливних елементів, які надійдуть продаж в 2017 році.

Дане рішення може стати першим серйозним кроком на шляху до переходу на технології спалювання палива з нульовими викидами, пише Reuters.

Daimler, Ford і Nissan заявили, що їх новий альянс є чітким сигналом розробникам, посадовим особам і всій автоіндустрії про заохочення подальшого розвитку даної технології по всьому світу.

"Ми вважаємо, що ніколи не були так близькі до досягнення прориву в області (виробництва) автомобілів на паливних елементах, як сьогодні, завдяки цьому партнерству", - сказав глава відділу досліджень і розробок Daimler Томас Вебер.

Машини на паливних елементах їдуть виключно за рахунок електрики, точно так само, як авто, що працюють від акумуляторної батареї, як Nissan Leaf.

При цьому такі автомобілі проходять більш тривалі дистанції, а заправляються всього за кілька хвилин, аналогічно машинам з двигунами внутрішнього згоряння.

В основі даної технології лежить процес перетворення стисненого водородомісткого газу в електрику за допомогою кисню.

В якості викидів в даному випадку залишається лише водяна пара.