Держбанк отримав мільйонний кредит на енергопроекти

Четвер, 24 січня 2013, 15:39

Укрексімбанк і Європейський інвестиційний банк підписали кредитну угоду на суму 100 млн євро, яка передбачає фінансування енергопроектів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Укрексімбанку.

Згідно з повідомленням, за основними умовами угоди субкредити будуть надаватися Укрексімбанком кінцевим позичальникам для реалізації інвестиційних проектів, загальна вартість яких не перевищує 25 млн євро, з обсягом кредиту до 12,5 млн євро на термін до 15 років.

"Кошти позики ЄІБ спрямовуватимуться на розвиток місцевого приватного сектора, соціально-економічної інфраструктури, включаючи транспортну, енергетичну та екологічну інфраструктуру, сфери інформаційних і комунікаційних технологій, а також на пом’якшення наслідків змін клімату та адаптації до них", - зазначає прес-служба.

Серед проектів сталої енергетики та екологічного спрямування у рамках програми можуть кредитуватися проекти відновлюваних джерел енергії (використання енергії сонця, вітру, біомаси, мала гідроенергетика), високоефективної когенерації тепла та електроенергії, транспортування енергії, модернізації систем опалювання будинків, водопостачання та каналізації.