США вдалося уникнути "фіскального обриву"

Середа, 2 січня 2013, 09:57

Палата представників Конгресу США увечері 1 січня підтримала бюджетну угоду, що запобігає підвищенню податків для більшості американців і не допускає "фіскального обриву".

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Угода передбачає скасування податкових пільг для громадян США, чий річний дохід перевищує 400 тис доларів (450 тис доларів для сімей).

В результаті прийняття угоди автоматичний секвестр бюджету - скорочення загальних витрат бюджету США на 1,2 трильйона доларів в 2013-2021 роках - відкладається на два місяці.

Документ був схвалений 257 голосами членів Палати представників проти 167 голосів. Для остаточного ухвалення угоди воно повинне бути підписане президентом США Бараком Обамою. Як очікується, це відбудеться в найближчі години.

Згідно з документом, громадяни США з річним доходом понад 400 тис доларів повинні будуть платити податки в розмірі 39,6%.

Крім того, угода передбачає підвищення податку на нерухомість вартістю від 10 млн доларів. Як очікується, ці заходи дозволять збільшити держдоходи на 600 млрд доларів протягом 10 років.