Експортерам дадуть 2,5 роки для пристосування до податкових нововведень

Субота, 19 січня 2013, 17:33

Якщо закон про трансферне ціноутворення набуде чинності з 1 січня 2014 року, то тоді в перший раз бізнес буде подавати звітність про трансфертні ціни лише до 1 січня 2015 року.

Про це ZN.UA повідомив один з розробників законопроекту про трансферне ціноутворення, партнер Pricewaterhouse Coopers Ukraine (PwС) В'ячеслав Власов.

"Якщо закон буде прийнято на початку 2013 року, він може набути чинності лише з 1 січня 2014 року. В цьому випадку і в податкового міністерства, і у бізнесу буде достатньо часу для підготовки до його впровадження", - зазначив Власов.

"Якщо закон набуде чинності з 1 січня 2014-го, то тоді в перший раз бізнес буде подавати звітність про трансфертні ціни до 1 травня 2015-го, а перевірка цієї звітності почнеться вже після травня 2015 року. Майже 2,5 роки - достатній термін для того, щоб підготуватися", - сказав він.

За словами автора законопроекту, на бізнес покладається новий обов'язок: повідомляти Міндоходів про угоди між пов'язаними особами та з резидентами зарубіжних низькоподаткових юрисдикцій, що перевищують 50 млн гривень на рік на одного контрагента.

Великий бізнес, на додаток до цього, буде зобов'язаний документально обґрунтувати ринковий рівень цін у таких угодах.

"Поза сумнівом, це додаткове навантаження на бізнес", - підкреслив він.