Азаров знайде гроші на оренду літаків для перевезення пасажирів "АероСвіту"

Четвер, 10 січня 2013, 15:59

Уряд має намір виділити фінансування на оренду літаків для перевезення пасажирів, які через ситуацію з авіакомпанією "АероСвіт" не можуть вилетіти із зарубіжних аеропортів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з експертами-економістами.

"Ми зараз знайдемо фінанси і доручимо відповідним службам брати в лізинг або оренду літаки, і організовано забезпечимо на цей гострий період вивезення наших пасажирів", - сказав Азаров.

Прем'єр повідомив, що в четвер він проводив нараду щодо питання вирішення ситуації, яка склалася навколо "АероСвіту", де обговорювалося, яким чином зняти гостроту цих питань.

Азаров зазначив, що, зокрема, обговорювалося рішення про зобов'язання відповідних служб залучати вільні літаки для перевезення людей.

"У нас немає таких літаків. Є компанія для обслуговування перевезення вищих посадових осіб, але там немає авіапарку для перевезення такої кількості пасажирів. Та й ці літаки перебувають у такому стані, що прем'єр-міністра можна перевозити, а звичайних громадян досить ризиковано", - додав він.

Як повідомлялося, авіакомпанія "АероСвіт" 10 січня скасувала низку рейсів до\з Києва: на виліт скасовані рейси до Одеси, Сімферополя, Мінська, Стокгольма, Донецька, Пекіна, Варшави, Ташкента та Тель-Авіва; на прибуття скасовані рейси з Одеси, два із Сімферополя, з Тель-Авіва, Мінська і Донецька.