Америка звинуватила Росію в порушенні правил СОТ

Неділя, 9 грудня 2012, 11:32

США звинуватили Росію в порушенні правил СОТ через вимоги Россільгоспнагляду про обов'язкову сертифікацію американського м'яса з підтвердженням відсутності в ньому рактопаміна.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на Reuters.

Згідно з повідомленням, у спільній заяві від 8 грудня представник США на торгових переговорах Рон Кірк і міністр сільського господарства Том Уілсак закликали російську владу припинити дію нових заходів щодо сертифікації та відновити доступ американського м'яса на ринок Росії. Кірк і Уілсак відзначили, що при вступі до СОТ Москва дала гарантії суворо дотримуватися норм організації та використовувати міжнародні стандарти в галузі продуктів харчування.

"7 грудня Россільгоспнагляд заявив, що відтепер вся продукція що надходить на російський ринок повинна містити сертифікати про відсутність в ній бета-адреностимулятора рактопаміна. Як зазначалося, у разі відсутності такого сертифіката кожна партія буде допускатися на ринок тільки після проходження аналізу на наявність речовини", - йдеться в повідомленні.

Рактопамін використовується при вирощуванні тварин з метою зробити їх м'ясо менш жирним. Ряд країн вважають його шкідливим, проте в США ніяких обмежень на його використання немає, тому сертифікати про його наявність або відсутність у м'ясі виробникам не видаються.