Кабмін перевірить підписання "скандальної угоди" по LNG-терміналу

Середа, 5 грудня 2012, 16:07

Кабінет міністрів створив комісію з перевірки обставин підписання "скандальної угоди" про співпрацю з компанією Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу в Україні.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава Держпідприємництва Михайло Бродський.

"Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів була створена комісія, яка візьметься за посадовців, які підписали скандальну угоду від української сторони. Комісія вивчить всі нюанси: як підписували, чому, як перевіряли представників іспанської компанії і т.д. А потім поставить питання і про відповідальність цих чиновників", - пише він.

Нагадаємо, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю по реалізації національного проекту "LNG термінал".

Компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту. Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії.

При цьому сам підписант - Джорді Бонвіт - пізніше в коментарі УНІАН визнав, що дійсно не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Каськів заявив про готовність піти у відставку, якщо це допоможе прибрати всі бар'єри в реалізації проекту будівництва в Україні "LNG терміналу".