У Попова придумали, де взяти гроші на енергозбереження

Середа, 19 грудня 2012, 16:10

КП "Група впровадження проектів з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях" планує залучити на пільгових умовах 3 млн євро у корпорації NEFCO.

Про це повідомила прес-служба КМДА з посиланням на заступника голови адміністрації Руслана Крамаренка, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кредит планується залучити під 3% річних. Відповідний проект рішення вже підготовлений і буде поданий на розгляд Київраді.

"Гроші будуть використані в рамках пілотного проекту з енергозбереження в бюджетних установах столиці. Для впровадження енергозберігаючих заходів на об'єктах комунальної власності буде здійснена заміна старих та встановлення нових одиниць енергозберігаючого обладнання в харчоблоках загальноосвітніх шкіл", - наводяться в повідомленні слова Крамаренко.

Заступник голови КМДА також уточнив, що реалізація проекту дозволить заощадити кошти, що витрачаються бюджетними установами на оплату спожитих енергоносіїв.

"Це важливе питання, адже на сьогодні місто витрачає близько 1 млрд гривень на оплату енергоносіїв в комунальних установах", - додав він.

NEFCO створена в 1990 році Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Основна діяльність NEFCO пов'язана з проектами, що дозволяють поліпшити стан навколишнього середовища регіону - скорочення викидів парникових газів, поліпшення стану Балтійського моря, зниження забруднення навколишнього середовища токсичними речовинами.