Податкова вихваляється викриттям мільярдних махінацій

П'ятниця, 14 грудня 2012, 12:25

Понад 1,3 млрд гривень - такій сумі дорівнює загальний обсяг махінацій з державним бюджетом, які в 2012 році викрила податкова міліція.

Про це повідомив начальник податкової міліції Андрій Головач, передає "УНІАН".

"Ми значно посилили роботу у цьому напрямку, визначивши контроль за видатками державного бюджету як один із пріоритетів нашої діяльності. Завдяки заходам податкової міліції вже відшкодовано завданих державі збитків на суму понад 300 млн гривень, і робота в даному напрямку продовжується", - зазначив Головач.

Одним з яскравих прикладів цієї роботи Андрій Головач привів викриття податковою міліцією схеми розкрадання державних коштів керівництвом державного підприємства, яке було замовником тендерів на загальну суму більше 212 млн гривень.

"При перевірці постачальника державного підприємства було встановлено, що зазначений суб'єкт господарювання є "фіктивним". У зв'язку з цим держпідприємству донараховано 25,4 млн гривень. Податківці повністю довели провину порушників, і останні, погодившись з претензіями, добровільно сплатили кошти до бюджету в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Порушено за даним фактом кримінальну справу за ознаками ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах зараз направлено до суду.