Apple оштрафували на сотні мільйонів

Середа, 7 листопада 2012, 10:00

Американський суд постановив, що Apple доведеться виплатити 368,2 млн доларів на користь компанії VirnetX Holding Corp за порушення прав на патенти, пов'язаних з VPN-мережами.

Про це повідомляє CyberSecurity.

"Apple визнана винною в порушенні прав на чотири патенти, пов'язаних з організацією приватних мереж. Зараз під приціл VirnetX потрапили такі продукти Apple, як iPhone, iPod Touch, iPad, а також всі комп'ютери Mac. В Apple свою провину заперечують, кажучи, що видані патенти недійсні", - пише видання.

Спірні патенти VirnetX охоплюють використання DNS-сервісів для створення приватних віртуальних мереж, через які власники сайтів можуть взаємодіяти з клієнтами безпечним способом, а працівники компаній можуть отримувати безпечний доступ до конфіденційної інформації.

"Впродовж декількох років Apple відмовлялася платити за використання наших патентів. Apple заявляла, що нічого не порушує, однак самі розробники Apple заявляли, що їх не цікавлять чужі розробки, і вони будуть робити продукти так, як самі вважають за потрібне", - говорять в VirnetX.

Також в компанії заявили, що якщо Apple не зможе укласти угоди про використання патентів, то компанії доведеться заблокувати FaceTime.

У свою чергу в Apple заявили, що "компанія нічого не винна VirnetX. Ця компанія не може отримати гроші за те, до чого не має відношення. Технології VirnetX, якщо і задіяні, то у вкрай обмеженому обсязі".