Азаров розраховує на збільшення товарообігу з Норвегією

П'ятниця, 30 листопада 2012, 09:05

Україна та Норвегія мають намір значно збільшити двосторонній товарообіг.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром рибного господарства та прибережних справ Норвегії, передає прес-служба Кабміну.

"Давайте разом подумаємо, як збільшити товарообіг в декілька разів", - запропонував Азаров.

Згідно з повідомленням, за словами прем'єра, товарообіг між Україною і Норвегією в даний час не відповідає потенціалу країн, і його збільшення буде відбуватися за рахунок співпраці в різних галузях економіки.

Азаров підкреслив, що Україна також має намір збільшити закупівлі морепродуктів з Норвегії, у зв'язку з тим, що купівельна спроможність громадян України зростає.

"Також Азаров додав, що Україна зацікавлена ​​розвивати експорт зернових до Норвегії і вітає залучення норвезьких інвестицій та передових технологій у виробництво сільгосптехніки та вирощування агрокультур на своїй території", - повідомляє прес-служба.

У свою чергу міністр рибного господарства і прибережних справ Норвегії повідомила, що її міністерство наступного року планує виділити близько 35 млн доларів на поглиблення відносин з Україною.

"У наступному році Норвегія має намір виділити близько 35 млн доларов на поглиблення співпраці з Україною", - сказала вона.

"При цьому вона зазначила, що ці кошти можуть бути направлені на поглиблення співпраці між відповідними галузями. В тому числі кошти будуть виділені на дослідницькі роботи в галузі рибальства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, під час зустрічі з представниками енергетичного сектора Норвегії в Осло Азаров заявив, що оцінює запаси сланцевого газу в Україні у 7 трлн кубометрів.