МОЗ вирішило в п'ять разів збільшити допомогу дітям з ВІЛ

Середа, 28 листопада 2012, 20:12

Міністерство охорони здоров'я розпорядилося в п'ять разів збільшити щомісячну допомогу дітям, хворим на ВІЛ/СНІД.

Про це заявили в прес-службі відомства, передають "Комментарии".

Згідно з повідомленням, відповідний наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції.

"У документі передбачена виплата щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, що страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ, молодше 18 років, у сумі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з законодавством, наказ стане чинним після оприлюднення у виданні "Голос України" за 29 листопада 2012 року.

"Перерахування коштів буде відбуватися за весь період з моменту офіційної публікації постанови Кабміну, тобто від 18 вересня 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Як пише видання, до теперішнього часу розмір державної допомоги такій категорії хворих складав два неоподатковуваних мінімуми, або 34 гривень на місяць на одну дитину.

Як відомо, МОЗ листом від 09 грудня 2011 року подало на розгляд до уряду проект постанови, яка передбачає збільшення віку дітей з 16 років до 18 років, а також розмір щомісячної держдопомоги - до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.  За даними відомства, у 2011 році постанова урядом не була затверджена, а повернута до МОЗ 24 травня 2012 року.

Нагадаємо, 22 листопада у Генпрокуратурі повідомили, що через МОЗ ВІЛ-інфіковані діти недоотримують гарантовану державою допомогу, а у віці від 16 до 18 років – взагалі незаконно позбавлені права на її одержання.