Nokia просить суд заборонити продаж смартфонів Blackberry

Середа, 28 листопада 2012, 18:25

Фінський виробник телефонів Nokia має намір домогтися заборони на продажі смартфонів Blackberry через суди в США, Британії та Канаді.

Про це передає "Газета.ру" з посиланням на ВВС.

Згідно з повідомленням, таку заяву компанія зробила у зв'язку з патентною суперечкою з виробником Blackberry Research In Motion (RIM).

Як заявляє фінська компанія, згідно з попереднім рішенням суду, RIM не має права виробляти девайси з технологією Wi-Fi, поки не погодиться виплатити ліцензійний збір.

"Таким чином, будуть заборонені всі нинішні моделі Blackberry", - пише видання.

Як пише Газета, Nokia звернулася в суди через два місяці після винесення постанови Торгової палати Стокгольма у Швеції. Організації було запропоновано виступати в якості судді в суперечці за використання в мобільних телефонах і планшетах RIM бездротових активних мереж (WLAN) для підключення до інтернету.

"RIM стверджує, що раніше ліцензійна угода з Nokia означала, що компанія не повинна платити окрему плату за певні технології. Тим не менше, суд не погодився з канадським виробником", - йдеться в повідомленні.

В Nokia відзначили, що вжили заходів "з метою припинення порушення контракту компанією RIM". Там також додали, що компанія видала ліцензії більше 40 інших компаній. Доходи від таких операцій дозволяють компанії зберігати свою капіталізацію.