У Мін'юсті кажуть, що не отримували актів від МОЗ щодо дітей з ВІЛ

П'ятниця, 23 листопада 2012, 19:34

Мін'юст не отримував на державну реєстрацію нормативно-правові акти від МОЗ щодо допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

Згідно з повідомлення, Кабміном 12 вересня 2012 року було прийнято постанову, якою установлено щомісячну державну допомогу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ. Цією постановою було доручено МОЗ привести власні нормативно-правові акти у відповідність з указаним урядовим актом.

"Станом на 23 листопада 2012 року нормативно-правові акти МОЗ, які мали бути прийняті на виконання зазначеної постанови, на державну реєстрацію до Міністерства юстиції не подавались", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба, уразі прийняття МОЗ нормативно-правових актів із зазначених питань та подання їх на державну реєстрацію до Міністерства юстиції, правова експертиза та державна реєстрація таких актів, а також їх офіційне опублікування будуть проведені Мін'юстом у максимально короткий строк.

Як відомо, МОЗ листом від 09 грудня 2011 року подало на розгляд до уряду проект постанови, яка передбачає збільшення віку дітей з 16 років до 18 років, а також розмір щомісячної держдопомоги - до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.  За даними відомства, у 2011 році постанова урядом не була затверджена, а повернута до МОЗ 24 травня 2012 року.

Нагадаємо, 22 листопада у Генпрокуратурі повідомили, що через МОЗ ВІЛ-інфіковані діти недоотримують гарантовану державою допомогу, а у віці від 16 до 18 років – взагалі незаконно позбавлені права на її одержання.