Літня посуха в США може призвести до голоду

Четвер, 22 листопада 2012, 12:24

Літня посуха в США, найсильніша за кілька десятиліть, вдарила по системі продовольчого забезпечення, якою користуються близько 50 млн американців.

Продовольчі банки б'ють тривогу, особливо через наближення святкового сезону, передає "БФМ.РУ".

Керівництво найбільших продовольчих банків у США побоюється, що ресурсів на всіх не вистачить.

Зниження попиту чекати не доводиться, поки багато американців не знайдуть більш високооплачувані робочі місця.

Про фінансове становище багатьох сімей говорить і той факт, що в серпні 2012 року кількість одержувачів допомоги за продуктовими талонами досягла 47,1 млн чоловік проти 45,8 млн роком раніше.

Літня посуха в сільськогосподарських регіонах США призвела до подорожчання багатьох видів продукції - від зернових до яловичини.

В результаті зросли ціни в магазинах.

Скорочення обсягів державної підтримки посилить і без того напружену ситуацію в умовах високого безробіття і "стагнації" доходів у працівників низькооплачуваних спеціальностей.

"З важким економічним становищем ми б'ємося вже дуже довго. Багато років ми витрачали запаси і тепер починаємо розуміти, що вони підходять до кінця", - сказав Кері Калверт, директор по сировині і оподаткуванню організації Feeding America.

Частка державної сировини в мережі продовольчого забезпечення Feeding America - а це 90% продовольчих банків, що постачають продукти близько 37 млн ​​людей, - колись сягала 28%, а цього року показник знизився до 17%.

Особливу тривогу викликає "фінансовий обрив", що загрожує США і битва за бюджет, що має розпочатися в січні.

Щоб не допустити великих потрясінь для економіки і соціальної системи конгресмени обох партій мають домовитись і знайти компроміс.