Бойко каже, що будівництво LNG-терміналу почнеться в кінці листопада

П'ятниця, 16 листопада 2012, 18:29

Будівництво першої черги LNG-терміналу в Україні - плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, розпочнеться 26 листопада 2012 року.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, виступаючи на саміті Атлантичної ради з питань енергетики та економіки в м. Стамбул (Туреччина), повідомляє "УКРІНФОРМ".

"26 листопада починається будівництво терміналу, і завдяки залученню новітніх технологій роботи проходитимуть швидко. Це буде плавучий завод, до якого підходитимуть танкери, що дасть можливість значно прискорити сам процес будівництва і отримання газу", - сказав міністр.

За його словами, реалізація проекту "LNG-термінал" відкриє державі доступ до світового ринку зрідженого газу та нові можливості для співпраці в Чорноморсько-Каспійському регіоні.

Бойко нагадав, що вже цього місяця ДК "Укртрансгаз" НАК "Нафтогаз України" починає перший етап будівництва газопроводу для підключення терміналу до ГТС України.

Він повідомив, що першу частину проекту терміналу - будівництво плавучої установки для регазифікації і зберігання газу, планується завершити у 2015 році.

"Це дасть змогу Україні закуповувати до 5 млрд куб. м газу на рік за цінами значно нижчими, ніж коштує імпортний російський газ зараз", - заявив Бойко.

Друга частина - спорудження наземного терміналу з приймання СПГ - дасть змогу Україні отримувати 10 млрд куб. м скрапленого природного газу щорічно вже з 2018 року.