Ахметов купує ще одну ділянку в порту Південному

Четвер, 15 листопада 2012, 10:06

Холдинг Портінвест бізнесмена Ріната Ахметова купує біля "Причалів Комінтерну" земельну ділянку площею 65 га в порту Південному.

Про це повідомила директор з корпоративних комунікацій компанії Олена Світлична, пише "Комерсант-Україна".

"Ми отримали дозвіл антимонопольних комітетів України та Сербії на концентрацію 100% статутного капіталу компанії. Найближчим часом сторони здійснять необхідні процедури і дії", - заявила Світлична.

Як пише видання, ця ділянка розташована поруч із землею, на якій Портінвест розробляє проект будівництва терміналу в акваторії Малого Аджалицького лиману. У компанії мають намір використовувати його для розширення своїх можностей.

"Ділянка не має виходу до берегової лінії і залізничного під'їзду, але для нас це непринципово. Технологічно вона може бути з'єднана з існуючою ділянкою", - відзначає директор.

У свою чергу, директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк вважає, що Портінвест може побудувати на купленій ділянці склади для зберігання залізорудної сировини або інших сипучих вантажів.

"Формально на балансі "Причали Комінтерну" на кінець 2011 року нараховувалося незавершене будівництво на суму 56,2 млн гривень. Однак у Портінвесті уточнюють, що побудов на ділянці немає, а ця сума - капіталізація витрат, пов'язаних з підготовкою попередніми власниками землі до реалізації" , - йдеться в повідомленні.