Італія звинуватила S&P і Fitch в маніпуляціях

Понеділок, 12 листопада 2012, 14:03

Прокуратура Італії пред'явила звинувачення в ринкових маніпуляціях працівникам міжнародних рейтингових агентств Standard&Poor's і Fitch Ratings.

Про це передає "Лєнта.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

"Як вважає італійська влада, зниження рейтингу країни, який провели S&P і Fitch в 2011 році, сприяло загостренню боргової кризи в єврозоні", - говориться в повідомленні.

Як вказує Reuters, звинувачення висунуті  п'ятьом співробітникам S&P і двом- з Fitch. Їх імена не повідомляються. У той же час прокуратура міста Трані (Апулія) вирішила не висовувати звинувачення двом працівниками третьому агентству "великої трійки" - Moody's, у відношенні яких також велося розслідування.

Як зазначається у повідомленні, на початку поточного року за ініціативою прокуратури міста Трані в офісах S&P і Fitch були проведені обшуки.

Слідчі підозрювали, що співробітники рейтингових агентств поширювали недостовірну інформацію про стан італійської економіки. У прокуратурі також вважали, що сама інформація, в тому числі і про зниження рейтингу Італії, згодом зробила негативний вплив на біржові котирування.

В агентствах вказували, що зниження рейтингів обумовлене важким становищем італійської економіки на тлі боргової кризи єврозони.