Росія внесла долю в будівництво заводу ядерного палива в Україні

Четвер, 1 листопада 2012, 10:58

Паливна компанія "ТВЕЛ" (РФ) профінансувала свою частку в статутному капіталі споруджуваного в Україні заводу з виробництва ядерного палива, перерахувавши 10 млн доларів в рамках додаткової емісії спільному російсько-українському підприємству.

Аналогічний внесок з боку українського акціонера ПрАТ "Завод з виробництва ядерного палива" - держконцерну "Ядерне паливо" - має надійти не пізніше 31 жовтня, що дозволить визнати емісію відбулася, передає "Комерсант-Україна" з посиланням на "Інтерфакс".

Засоби акціонерів будуть використані для розробки проектної документації, оцінки російських технологій, придбання технологічного обладнання під першу чергу виробництва, а також для виконання робіт в рамках створення інфраструктури під проект.

Акціонери в рівних частках повинні вкласти в проект близько 120 млн доларів, з яких 20 млн доларів - в 2012 році.

Загальна вартість проекту по техніко-економічному обгрунтуванню становить близько 462 млн доларів. Перша черга виробництва буде введена в експлуатацію до кінця 2015 року, завод по мірі його кваліфікації та ліцензування буде забезпечувати всі потреби АЕС України в ядерному паливі.

Рішення про збільшення статутного капіталу "ЗВЯТ" на 160 млн гривень - з 1,5 млн гривень до 161,5 млн гривень шляхом випуску додаткової кількості акцій за рахунок додаткових внесків його акціонери прийняли на зборах 16 липня 2012 року.

Уряд України у вересні 2010 року затвердив результати конкурсу, за підсумками якого російське ВАТ "ТВЕЛ" було визнано переможцем тендеру з відбору технологій будівництва заводу з фабрикації ядерного палива.