Борг Києва за теплову енергію досяг мільярда гривень

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 16:54

На 1 жовтня 2012 року борги всіх споживачів за теплову енергію перед "Київенерго" становлять 1,28 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

За даними "Київенерго", найбільші борги мають ЖЕКи - 892,4 млн гривень. Борги ЖБК та ОСББ становлять 73,8 млн гривень, установ та організацій, що фінансуються з держбюджету, - 17,9 млн гривень, з міськбюджету - 7,8 млн гривень, з райбюджетів - 16,5 млн гривень, промислових підприємств - 56,8 млн гривень.

"Від розрахунків за енергоносії залежить стабільна робота всього енергокомплексу столиці. У цьому ланцюжку всі сторони взаємозалежні: і споживачі, і енергетики, і газовики", - заявив гендиректор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Як повідомлялося, нещодавно ПАТ "Київенерго" перерахувало 241,5 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ для потреб населення.

За даними компанії, кошти надійшли на рахунок "Київенерго" від Київської міської держадміністрації, яка в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з держбюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови уряду.

У вересні 2012 року ПАТ "Київенерго" перерахувало 669,2 млн гривень "Нафтогазу" за спожитий газ, а в липні-серпні 1,336 млрд гривень.

Як відомо, 71,82% акцій ПАТ "Київенерго" контролюється енергохолдингом ДТЕК, який належить бізнесмену і депутату від Партії регіонів Рінату Ахметову.

Ще 25% знаходяться у власності держави в особі НАК "Енергетична компанія України".