Корпорація Порошенка зупинила випуск легкових авто

Четвер, 4 жовтня 2012, 19:28

Корпорація "Богдан" – один з найбільших українських виробників автомобілів, у вересні 2012 року не випустила жодного легкового автомобіля, тоді як у вересні 2011 року було випущено 2,3 тис легковиків.

Про це повідомив прес-секретар корпорації, передає УНІАН.

За його словами, на Луцькому заводі корпорації у вересні було випущено 1 автобус, тоді як в аналогічному місяці 2011 року корпорація випустила 77 автобусів.

На потужностях Черкаського заводу у вересні 2012 року було випущено 26 комерційних автомобілів проти 75 минулого року.

"На жаль, статистика виробництва дуже сумна, у вересні ми не виготовили жодного легкого авто, хоча маємо у своєму розпорядженні потужності, збудували завод потужністю 150 тисяч легкових автомобілів на рік", - сказав Красуля.

Він також наголосив, що уряд повинен розробити ефективні механізми щодо захисту українського автопрому, оскільки на сьогодні вигідніше імпортувати автотранспорт, аніж виробляти.

Як відомо, корпорація "Богдан" входить до групи "Укрпромінвест", що має відношення до батька міністра економічного розвитку та торгівлі Петра Порошенка – Олексія Порошенка.

З початку року корпорація "Богдан Моторс" скоротила виробництво техніки на 23,2% та зазнала  збитків на 66,4 млн гривень.