Україна узгодила з Японією використання кіотських мільярдів

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 14:46

Державне агентство екологічних інвестицій України погодило з Японією використання 3 млрд 813 гривень зелених інвестицій на реалізацію ряду проектів в Україні.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький на прес-конференції, присвяченій початку реалізації проекту модернізації вагонів столичного метро за кошти, отримані Києвом як зелених інвестицій у рамках Кіотського протоколу, передає "УНІАН".

"Сума в розмірі близько 4 млрд гривень - це вже узгоджена цифра з японською стороною. Це вже можемо констатувати як підписану угоду", - підкреслив міністр.

За словами Ставицького, ці кошти будуть використані для реалізації більше 500 проектів в різних регіонах України.

Серед них проекти, що стосуються капітального ремонту соціальних об'єктів (об'єкти визначали японці), один з проектів передбачає реконструкцію шахти в Луганській області.

Також є проект з реконструкції та розвитку МДЦ "Артек" на суму 194 млн гривень.

Нагадаємо, майже мільярд гривень, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, уряд направив на реалізацію комплексної модернізації вагонів Київського метрополітену.

Як відомо, головною метою Кіотського протоколу, прийнятого в 1997 році, є встановлення обов'язків і скорочення викидів парникових газів для різних країн.

Держави, які не використовують на 100% свої квоти на викиди газів в атмосферу, можуть продавати їх іншим країнам.

Гроші від продажу повинні направлятися на зниження викидів парникових газів.