Азаров перед виборами збільшив грошову надбавку науковцям

Вівторок, 23 жовтня 2012, 20:13

Кабмін вніс зміни до постанов уряду, що стосуються оплати праці працівників бюджетних науково-дослідних установ і організацій та інших наукових установ Національної академії наук.

Про це повідомляється на сайті уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, згідно з ухваленою постановою, з 1 січня 2013 року граничний розмір надбавок для працівників бюджетних науково-дослідних установ і організацій та інших наукових установ Національної академії наук України не повинен перевищувати 100% посадового окладу проти 50%, встановлених раніше.

Окрім цього, з 1 січня 2013 року доплати працівникам установ НАН України у вченому званні "професор" встановлюються у розмірі 33% від посадового окладу. Доплати доцентам і старшим науковим співробітникам встановлюються у розмірі 25% від посадового окладу.

Доплати працівникам установ НАН України за науковий ступінь доктора наук із 1 січня 2013 року встановлюється у розмірі 25% від ставки заробітної плати, а кандидата наук - у розмірі 15% від посадового окладу.

Нагадаємо, на засіданні уряду 8 жовтня було схвалено проект закону про зміни у держбюджет-2012 щодо виділення додаткових коштів для науковців.