Україна поліпшила позиції у рейтингу Doing Business-2013

Вівторок, 23 жовтня 2012, 10:07

За даними дослідження Світового банку і Міжнародної фінансової корпорації (IFC), Україна поліпшила свої позиції у рейтингу Doing Business-2013.

Позиції України у рейтингу умов ведення бізнесу покращилися на 15 пунктів - 137 місце порівняно з 152-м в торішньому дослідженні, передає ZN.UA.

Україна в нинішньому році увійшла до першої трійки країн, "які продемонстрували значне поліпшення у полегшенні ведення бізнесу за останній рік", посівши перше місце у своєму регіоні (Східної Європи та Центральної Азії).

Сфери, в яких були зафіксовані найбільш значні реформи:

- "створення підприємств" (поліпшення в рейтингу зі 116-ї позиції до 50-ї);

- "оподаткування" (з 183-го на 165-те);

- "реєстрація власності" (зі 168-го місця на 149-те — торішні рейтинги були перераховані у зв'язку з розширенням переліку країн з 183 до 185 за рахунок Барбадосу і Мальти).

"Україна спростила процес створення підприємства, усунувши мінімальну вимогу до капіталу для реєстрації компанії, а також вимогу мати нотаріально завірені установчі документи для реєстрації", - повідомляють автори доповіді.

Найгірші позиції України - у сфері отримання дозволів на будівництво (183 позиція у порівнянні з 182 у минулому році).

Абсолютним аутсайдером серед 185 проранжованих країн Україна є за кількістю узгоджень (11), необхідних при підключенні до системи електропостачання.

Їх отримання займає в середньому 285 днів (180-та позиція).

Сферою, у якій в України найвищий рейтинг, традиційно є отримання кредитів (23 місце).

Найкращим за умовами бізнесу в загальносвітовому рейтингу сьомий рік поспіль виявився Сінгапур.

Також у першу десятку країн з найбільш сприятливими умовами регулювання підприємницької діяльності увійшли: Гонконг, Нова Зеландія, США, Данія, Норвегія, Великобританія, Республіка Корея, Грузія і Австралія.