Акції Google впали на 10%

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 11:16

Вчорашній обвал акцій Google після передчасної публікації квартального звіту став другим за рік - після публікації звіту в січні акції компанії падали на 8%.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

Якщо відволіктися від накладок в Google, реакцію ринку,  що "звалили" акції відразу на 10% до припинення торгів на NYSE, слід визнати адекватною, зазначає видання: звіт Google за III квартал містить одразу кілька негативних тенденцій.

Через позапланові ситуації Google довелося призупинити торгівлю цінними паперами на біржі Nasdaq приблизно на три години.

За підсумками дня акції компанії втратили близько 8% і закрилися на рівні 695,42 доларів за акцію, одна акція подешевшала на 60 доларів. Капіталізація Google впала нижче Microsoft.

Як повідомляється, за підсумками кварталу консолідована виручка інтернет-корпорації виріс на 45% до 14,1 млрд доларів, але чистий прибуток впав на 20,3% до 2,176 млрд доларів, або 6,53 доларів з розрахунку на акцію, що на долар нижче очікувань аналітиків.

Прибуток без урахування разових факторів в минулому кварталі знизилася до 9,03 доларів на акцію з 9,72 доларів на акцію.