Грецький банк продадуть за 1 євро

Четвер, 18 жовтня 2012, 09:05

Третій за величиною банк Франції Credit Agricole погодився продати свій грецький підрозділ Emporiki Bank банку Alpha Bank. Ціна операції становитиме 1 євро.

Про це повідомляє "УКРІНФОРМ" з посиланням на агентство Bloomberg.

Операція вже дістала схвалення від ради директорів обох банків, а також від грецького фонду фінансової стабільності. У рамках операції французький кредитор зробить вливання у капітал Emporiki ще на суму 550 млн євро і купить конвертовані облігації Alpha Bank на суму 150 млн євро.

Як пише агентство, Credit Agricole вже 6 років інвестує у грецький підрозділ і тепер має намір скоротити свої витрати. Справа в тому, що стік депозитів у грецьких банках призвів до того, що позики Emporiki зараз перевищують депозити. Це потребує від французів постійного додаткового фінансування.

Експерти зазначають, що Credit Agricole купив грецький Emporiki за 2,2 млрд євро 2006 року. Водночас Emporiki був найменш успішним з п'яти найбільших банків Греції. Відтоді щороку для Emporiki закінчувався збитками, винятком став лише 2007 рік. Таким чином, з часу придбання Credit Agricole зазнав від своїх інвестицій збитків на суму 5,7 млрд євро.